Firma D.O.O. "AM-PNEUMATIK" Tuzla je osnovano 1998 god i bavi se prodajom pneumatskih elemenata iz proizvodnog programa poznate svjetske korporacije SMC Tokijo Japan. Nase preduzeće je generalni zastupnik i distributer za podrucje BiH. Glavna centrala korporacije SMC za evropu nalazi se u Austriji, Beč, a za jugoistočnu evropu u Republici Sloveniji u Trebnju – Novo Mesto. Sve isporuke pneumatskih elemenata za naše kupce vršimo avionskim putem preko poznatog svjetskog speditera DHL INTERNATIONAL, tako da smo rokove isporuke ustanovili na najmanji mogući period od 7-10 dana. Takođe na našem skladištu posjedujemo u svako vrijeme najvažnije pneumatske elemente kao sto su pneumatska crijeva, priključci, pripremne grupe, ventili, cilindri, modularni sistemi itd.

 

Japanska firma SMC je vodeća firma u svetu sa razvojem i primjenom industrijske automatizacije sa pneumatskim i elektro sistemima. Inovativni proizvodi, rješenja sa najboljim perfomansama i visokim kvalitetom su razlozi našeg uspjeha, a i uspjeha naših klijenata.

smc

Sada SMC u svojoj ponudi ima preko 13.000 osnovnih proizvoda u preko 640,000 varijacija je raspoloživo na zadovoljstvo SMC-a i klijenata. SMC proizvodni pogoni su ostvarili visok kvalitet na svjetskom nivou i posjeduju ISO 9001 i 14001 certifikate.

SMC je osnovan 1959, godine sa sjedištem u Japanu. U svijetu je na čelnoj poziciji sa učešćem od 26% svjetskog tržista. Širom svijeta ima 20,000 zaposlenih sa 2,000 samo u istrazivačko-razvojnim odjeljenjima koja su u Japanu, SAD, Kini i Velikoj Britaniji. Uspješno posluje u 50 zemalja od toga 29 evropskih. Proizvodnja se sprovodi u 30 proizvodnih pogona. U Evropi posjeduje centralno skladište koje je smješteno u Antverpenu, Belgija.